Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Balta-Tocila

  • Joi, 24 Noiembrie 2022 09:38

Balta-Tocila este o asezare rezultata de unirea satului Balta cu un mic catun cu case risipite „tocite" de vint, terenul in care sint amplasate cele doua fiind o zona mai plata, expusa vinturilor. Astazi are o  conformatie „de drum", continuu, marginita  spre est de paraul Baligoasa, cu o dezvoltare relativ echilibrata  de-o parte si de-alta a drumului. Inafara acestei structuri mai compacte  exista si gospodarii  sau grupuri de gospodarii izolate, toate structurate in loturi diferite ca  marime, de forma rectangulara. Centrul -ca fost centru de comuna are  cateva cladiri, printre care si  fosta primarie, de inspiratie  oraseneasca, cu elemente neorominesti sau eclectice.

     In satele Policiori, Beciu, Grabicina de Jos, dupa al-doilea razboi mondial  s-au ridicat monumente in amintirea satenilor - eroi care au luptat.

     Incepind cu anul 1990, din motive arhicunoscute si general valabile pentru toate asezarile tarii, populatia comunei a scazut de la 3685 locuitori in 1990 la 3160 locuitori in anul 2007, continuand sa scada.

BALTA  TOCILA

Are in prezent  317 locuitori  si  117  gospodarii